Prihlásenie
0 €
Nákupný košík
Nakúpte za treshold a doprava je zadarmo!

Nakúpte ešte za remaining a získate na vašu objednávku dopravu zadarmo!

Gratulujeme! Získali ste dopravu zadarmo!

pred 6 mesiacmi • 4 min. čítania

Jablčný ocot , ... nielen pre modelky ...

Jablčný ocot patrí medzi najobľúbenejšie prírodné produkty so širokospektrálnymi zdravotnými benefitmi. Jablčný ocot je už stáročia vyhľadávaný pre svoje priaznivé účinky na zdravie, vrátane podpory trávenia, regulácie hmotnosti, udržiavania stabilnej hladiny cukru v krvi a zlepšenia kardiovaskulárneho zdravia.

Tento fermentovaný produkt z jabĺk obsahuje kyselinu octovú, ako hlavnú účinnú zložku, ktorá je doplnená organickými kyselinami (mravčia, mliečna, jablčná, citrónová a ďalšie), aminokyselinami, peptidmi, polyfenolmi, minerálmi a stopovými množstvami vitamínov. Aj keď má nízky obsah klasických mikroživín, jeho terapeutický účinok je pripisovaný práve kombinácii bioaktívnych zložiek.

Pektín je druh vlákniny nevyhnutnej pre správne fungovanie organizmu, podporuje trávenie, pomáha znižovať hladinu cholesterolu a slúži ako výživa pre črevný mikrobióm, čím prispieva k jeho zdraviu a rastu. Polyfenoly účinne bojujú proti voľným radikálom a podporujú zdravie srdca.

Kyselina octová napomáha odbúravaniu tukov a znižovaniu cholesterolu v cievach. Zlepšuje citlivosť organizmu na inzulín, prečisťuje močové cesty a obličky, čím podporuje vylučovanie prebytočnej vody a zmierňuje zápaly. Kyselina octová podporuje tvorbu tráviacich enzýmov, zlepšuje rozklad tukov a pomáha vyplavovať toxíny z organizmu. Jablčný ocot priaznivo ovplyvňuje trávenie tým, že spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka, čím podporuje pocit sýtosti, zároveň níži chuť do jedla. Tento efekt je užitočný pri regulácii príjmu kalórií, čo z neho robí obľúbeného pomocníka pri chudnutí.

Klinická štúdia z roku 2024 ukázala, že pravidelná konzumácia jablčného octu po dobu 12 týždňov viedla k výraznému zníženiu telesnej hmotnosti (v priemere 6 až 8 kg), obvodu pása a bokov, a tiež k zlepšeniu metabolických ukazovateľov, ako sú hladiny cukru, cholesterolu a triglyceridov. Jednou z najvýznamnejších aplikácií jablčného octu je jeho schopnosť znižovať hladinu cukru v krvi. Stabilizácia inzulínovej odpovede môže znížiť prejedanie sa a ukladanie tukov, aj predčasne starnutie. Výskumy potvrdili jeho pozitívny účinok pri liečbe cukrovky 2. typu a pri udržiavaní stabilnej hladiny cukru u ľudí bez diabetu. Vďaka schopnosti zvyšovať citlivosť na inzulín môže byť prospešný nielen pre diabetikov, ale aj pre každého, kto chce podporiť zdravý metabolizmus a prevenciu chronických ochorení spojených s vysokou hladinou cukru.

Novšie štúdie ukazujú, že pravidelná konzumácia jablčného octu môže priaznivo ovplyvniť hladinu cholesterolu a lipidov v krvi. Výsledky zahŕňajú zníženie celkového cholesterolu, triglyceridov a LDL („zlého“ cholesterolu), ako aj zvýšenie HDL („dobrého“ cholesterolu). Tento efekt je doplnený schopnosťou jablčného octu redukovať viscerálny tuk, ktorý obklopuje orgány v oblasti brucha a ktorý je spojený s vyšším rizikom srdcovo-cievnych ochorení.

Jablčný ocot má silné antibakteriálne a antifungálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri prevencii bakteriálnych a plesňových infekcií. Pomáha ničiť patogény, podporuje zdravie črevného mikrobiómu, čo prispieva k celkovej imunite. Pomáha v boji proti kožným ochoreniam.

Jeho detoxikačné schopnosti účinne podporujú čistenie organizmu od škodlivých látok, zlepšuje pleť, sťahuje opuchy. Aminokyseliny v octe znižujú únavu a podporujú fyzickú i mentálnu výkonnosť.  Pravidelné začlenenie jablčného octu do stravy zaručuje efektívny doplnok životného štýlu pri prevencii civilizačných chorôb. Vzhľadom na jeho schopnosť podporovať metabolizmus, regulovať hladiny tukov a cukrov a ovplyvňovať celkovú hmotnosť (na ktoré odkazujú aj modelky „Victoria's Secret“ ),  je jablčný ocot ideálnym pomocníkom nielen pre jednotlivcov s abnormalitami hmotnosti, ale aj pre všetkých, ktorí chcú podporiť svoje celkové zdravie a vitalitu. 

Hoci je tekutá forma jablčného octu populárna, nie každému vyhovuje jej chuť, alebo spôsob užívania. Kapsuly Dr. Lucullus - Jablčný ocot obsahujúce 500 mg čistého jablčného octu sú pohodlným riešením pre každodenné používanie. Zároveň aj kapsule poskytujú rovnaké benefity, ako tekutá forma, navyše eliminujú možnosť podráždenia žalúdka (lepšia tolerancia pre ľudí s citlivým žalúdkom) či zubnej skloviny, ktoré sú spojené s koncentrovaným octom. Praktické dávkovane 1 kapsula denne (a bez vyčarenia kyslého úsmevu), môže byť cenným pomocníkom pre zdravie, keďže poskytuje: prirodzenú detoxikáciu organizmu, reguláciu hmotnosti, cholesterolu aj cukru v krvi, znížene prejedania sa, podporu aj zlepšenie trávenia, posilnenie imunitného systému a srdca.

Zaujímavé články

Prečítajte si najčerstvejšie novinky o kvalitných doplnkoch výživy, vitamínoch, imunite a zdraví.

Dôležitejšia, ako sa môže zdať ... Colon Cleanser, očista hrubého čreva

Až 80 % imunitných buniek sídli v črevách. Aj vás táto informácia prekvapila? Zásadnú úlohu pre správne fungovanie imunitného systému zohrávajú črevá a rovnováha mikrobioty. Črevá podporujú imunitu rôznymi spôsobmi a vyvážený mikrobióm bráni prenikaniu škodlivín do krvného obehu a učí imunitné bunky ochrane.

Balzam na pečeň a žlčník - Púpava lekárska

Púpava (anglicky dandelion, latinsky Taraxacum officinale, inak aj mlieč, smotánka, májik) je každému dobre známa a všadeprítomná burina (hlavne ak sa z ničoho nič objaví cez noc na perfektne zelenom trávniku, vyrastie dokonca v štrbine asfaltu), v prvom rade je to liečivá rastlina s dlhou históriou používania v bylinnej medicíne. Mliečne kanáliky obsahujú bielu šťavu, ktorá tuhne na vzduchu a zanecháva farebné škvrny na rukách. Semená púpavy dokážu precestovať kilometre. Patrí medzi najdlhšie kvitnúce rastliny, celá je jedlá avšak s nie veľmi príjemnou horkastou chuťou. 

Vitamín C + šípky + bioflavonoidy

Navrhnutý špeciálne pre silnejšie antioxidačné účinky, lepšie vstrebávanie a využitie, kde je v hlavnej úlohe šípka prírodný zdroj vitamínu C. Vitamín C známy ako kyselina askorbová je živina nevyhnutná pre fungovanie nášho organizmu. Naše telo si nedokáže tento esenciálny vitamín syntetizovať, preto je potrebné ho prijímať napríklad aj z ovocia a zeleniny, ako sú citrusy, kapusta, paprika, chren, brokolica a paradajky.

Inovatívny LIPO C (Lipozomálny vitamín C)

Vitamín C (kyselina askorbová) je už dlho uznávaný a schopný zlepšiť imunitnú funkciu a znížiť závažnosť a trvanie prechladnutia a chrípky. Že vitamín C je nevyhnutný pre optimálne fungovanie imunitného systému a celkové zdravie je všeobecne známe. Potvrdzuje to fakt že vitamín C je jedným z najpopulárnejších a najpoužívanejších doplnkov stravy na celom svete. Práve nízky obsah tohto vitamínu v spracovaných potravinách si vyžaduje jeho pravidelné dopĺňanie. Okrem posilňovania imunity a skracovania trvania prechladnutia zohráva dôležitú úlohu pri hojení rán, zlepšovaní funkcie mozgu a podpore pevnosti kostí. 

Všetky články
Newsletter

Postarajte sa o svoje zdravie ešte dnes

Budeme vám posielať do email-u najlepšie ponuky s najvýhodnejšími cenami a zľavami, aktuálne novinky pre vaše zdravie.

Odoslaním formulára súhlasím so spracovaním mojich Osobných údajov