Moringa olejodarná (Moringa oleifera)
Dr. Lucullus zdôrazňuje, že nie je „moringa“ ako „moringa“, u nás si zakladáme na tom, aby naše prírodne výživové doplnky, boli prvotriednej kvality. Záleží nám na obsahu, čistote a účinnosti zložiek, ktorými prispievame k Vášmu zdraviu. Objasníme prečo: Šetrným spracovávaním listov do superpotraviny v práškovej forme, zabezpečujeme jeho stabilitu, ochranu a dlhšiu skladovateľnosť.
B10 ... pre vaše mladšie ja
Nadmerné vypadávanie vlasov, spomalený rast či predčasné šedivenie, môžu mať rôzne príčiny, pričom strava zohráva hlavnú úlohu. Kyselina para-aminobenzoová (PABA), známa aj ako vitamín B10 (aj keď oficiálne vitamín nie je), patrí medzi významné živiny podporujúce zdravie vlasov, pokožky a celkovú vitalitu organizmu. Okrem toho môže mať vplyv aj na proces starnutia. Napriek svojim priaznivým účinkom je dnes menej známa, hoci v minulosti bola považovaná za takmer zázračný prostriedok na udržanie mladosti. V 50. rokoch 20. storočia vedci skúmali PABA pre jej potenciál v boji proti degeneratívnym ochoreniam a zaznamenali prípady, kde došlo k spomaleniu šedivenia.
Nechajte sa rozžiariť s B2
„Žltá iskra“ ktorá poháňa naše telo je vitamín B2 - riboflavín, (z lat. flavus „žltý“) bol prvýkrát izolovaný z mlieka a spočiatku pomenovaný lactoflavín. Jeho výnimočnosť si vedci všimli vďaka tomu, že pod UV svetlom prirodzene fluoreskuje, čo im pomohlo lepšie pochopiť jeho distribúciu v prírode. No zvláštne nebolo len jeho tajomné svetlo, čo prilákalo pozornosť vedcov. Ukrýva v sebe moc premieňať potravu na životnú silu. Riboflavín, alias vitamín B2, sa nehrá len na peknú fluorescenčnú molekulu, ale je dôležitý v bunkovom metabolizme.
Prekvapivo odolná Maca - žerucha peruánska
Táto obdivuhodná rastlina (Lepidium mayenii) z peruánskych Ánd, kde sa pestuje v extrémnych nadmorských výškach (4000 m n. m.). Vďaka tomu je mimoriadne odolná a dokáže prežiť a rásť v podmienkach, kde by väčšina iných druhov rastlín neprežila, ako sú nízke teploty, silný vietor a intenzívne UV žiarenie. Jej schopnosť prispôsobiť sa náročnému prostrediu ju obohacuje o živiny a látky, ktoré priaznivo pôsobia na ľudský organizmus, podporujú odolnosť voči fyzickej aj psychickej záťaži.