Inovatívny LIPO C (Lipozomálny vitamín C)
Vitamín C (kyselina askorbová) je už dlho uznávaný a schopný zlepšiť imunitnú funkciu a znížiť závažnosť a trvanie prechladnutia a chrípky. Že vitamín C je nevyhnutný pre optimálne fungovanie imunitného systému a celkové zdravie je všeobecne známe. Potvrdzuje to fakt že vitamín C je jedným z najpopulárnejších a najpoužívanejších doplnkov stravy na celom svete. Práve nízky obsah tohto vitamínu v spracovaných potravinách si vyžaduje jeho pravidelné dopĺňanie. Okrem posilňovania imunity a skracovania trvania prechladnutia zohráva dôležitú úlohu pri hojení rán, zlepšovaní funkcie mozgu a podpore pevnosti kostí.
B10 ... pre vaše mladšie ja
Nadmerné vypadávanie vlasov, spomalený rast či predčasné šedivenie, môžu mať rôzne príčiny, pričom strava zohráva hlavnú úlohu. Kyselina para-aminobenzoová (PABA), známa aj ako vitamín B10 (aj keď oficiálne vitamín nie je), patrí medzi významné živiny podporujúce zdravie vlasov, pokožky a celkovú vitalitu organizmu. Okrem toho môže mať vplyv aj na proces starnutia. Napriek svojim priaznivým účinkom je dnes menej známa, hoci v minulosti bola považovaná za takmer zázračný prostriedok na udržanie mladosti. V 50. rokoch 20. storočia vedci skúmali PABA pre jej potenciál v boji proti degeneratívnym ochoreniam a zaznamenali prípady, kde došlo k spomaleniu šedivenia.
Vitamín B3 Niacínamid
Vitamín B3 - niacín, možno tí starší poznajú aj pod názvom vitamín P. Patrí do skupiny B vitamínov, ktoré nájdeme v multiforme B-komplex. Je to veľmi dôležitá skupina vitamínov, ktoré nevyhnutne potrebujeme pre správnu funkciu zraku, slizníc, kože, srdca... V tele majú na starosti tvorbu energie v bunkách a sú nevyhnutné pre správne fungovanie srdcovej, svalovej a nervovej činnosti.
Nechajte sa rozžiariť s B2
„Žltá iskra“ ktorá poháňa naše telo je vitamín B2 - riboflavín, (z lat. flavus „žltý“) bol prvýkrát izolovaný z mlieka a spočiatku pomenovaný lactoflavín. Jeho výnimočnosť si vedci všimli vďaka tomu, že pod UV svetlom prirodzene fluoreskuje, čo im pomohlo lepšie pochopiť jeho distribúciu v prírode. No zvláštne nebolo len jeho tajomné svetlo, čo prilákalo pozornosť vedcov. Ukrýva v sebe moc premieňať potravu na životnú silu. Riboflavín, alias vitamín B2, sa nehrá len na peknú fluorescenčnú molekulu, ale je dôležitý v bunkovom metabolizme.