Účinky
Podpora energetického metabolizmuZdravie pokožkyPodpora nervového systémuOptimálna absorpcia a účinnosťZmiernenie stresu a duševná pohoda
Balenie 60 kapsúl
| Účinná látka | V dennej dávke | % Ref |
|---|---|---|
| Kapucínka väčšia extrakt (vňať, plod a kvet) (Tropaeolum majus) | 600 mg | - |
Zloženie: Kapucínka väčšia extrakt , vegánska kapsula (hydroxypropyl methylcelulóza, voda).
Kapsule sú vynikajúce na podporu dýchacieho systému. Cítim sa menej zahlienený a mám viac energie.
Kapucínka väčšia mi výrazne pomohla zlepšiť imunitu a už nemám problémy s častými chorobami.
Tieto kapsule majú skvelé protizápalové účinky. Už po týždni som si všimla rozdiel.
V každej z našich receptúr investujeme do výskumu s cieľom identifikovať správne zložky, zlúčeniny a dávky, aby sme dosiahli skutočné výhody. Naše jedinečné receptúry potom vyrábame v najmodernejších zariadeniach na Slovensku.
Je výnimočná tým, že dokáže zneškodňovať viacero druhov baktérií, potláčať zápaly v tele a zlepšovať imunitu, pre mnohé účinky je prezývaná „prírodné antibiotikum“.
Prečítajte si najčerstvejšie novinky o kvalitných doplnkoch výživy, vitamínoch, imunite a zdraví.
Je v rôznych krajinách nie náhodou označovaná pojmami „huba nesmrteľnosti“ a „huba večného života“. V Japonsku „Reishi“ znamená „duchovná sila“. V Číne je známa ako „Lingzhi“, čo značí „božská huba“. Patrí medzi jednu z najcennejších húb tradičnej medicíny, využíva sa na liečbu chronických ochorení a uznáva sa už viac ako 4000 rokov pre silné účinky (podobné ženšenu) zdokumentované v starovekých knihách. Nazýva sa aj „hubou šťastia“ pre jej schopnosť zmierniť ťažkosti, ako sú artritída, nespavosť, tlak na hrudi, pretrvávajúca slabosť, vysoký krvný tlak, závraty, otravy hubami a ochorenia srdca ...
Histamín je často vnímaný negatívne, najmä pre svoju úlohu pri alergických reakciách a intolerancii. Ako pri mnohých veciach v živote, ani pri tomto biogénnom amíne nie je čiernobiele myslenie na mieste. Ako neurotransmiter sa podieľa na mnohých dôležitých procesoch. Pri obrane tela napríklad podporuje rozšírenie ciev, čím umožňuje imunitným bunkám ľahší prístup na miesto zápalu. Zároveň stimuluje tvorbu žalúdočných štiav (nevyhnutnej pre spracovanie potravy), reguluje spánkový cyklus, kontroluje chuť do jedla a hrá úlohu v procesoch učenia, pamäti či emócií. Histamín sa prirodzene nachádza v ľudskom tele a jeho rovnováha je dôležitá pre zdravie. V tráviacom systéme ho rozkladá enzým diamínooxidáza. Ak je však prísun histamínu väčší, než dokáže telo odbúrať, vzniká histamínová intolerancia. Táto nerovnováha môže byť vyvolaná stresom, nevhodnou životosprávou, liekmi či inými faktormi. Nadbytok histamínu môže viesť k nepríjemným príznakom, ktoré často pripomínajú potravinové alergie, alebo tráviace problémy. Je dôležité histamín chápať ako významného pomocníka v našom tele.
Možno je to vyhorenie ... to je súčasný popis stavu, keď sa cítime inak. Keď káva, ktorú sme milovali, už nefunguje a popoludní nás prepadá neznesiteľná únava, kedy večer už nemáme silu na nič, ani na šport, ani na priateľov. A už vôbec na ďalší deň v práci. Odborníčka na výživu by pri ďalších zisteniach nášho jedálnička vystihla tento stav slovami - „ Máš nedostatok tiamínu (B1-tky), ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie nervového systému a premenu jedla na energiu. Tvoja strava je plná spracovaných sacharidov, ale takmer bez B1. A keď tiamínu telo nemá dosť, môžeš pociťovať únavu, zabúdanie, podráždenosť, ba dokonca aj úzkosti. A kofeín? Ten tiamín v tele ešte viac vyčerpáva!“ Isto by nás nenapadlo, že tento stav môže byť spôsobený „banalitou“. Veď mnohí tiamín neregistrujeme, priznávam bol to aj môj prípad. Tento prvý z objavených vitamínov v roku 1912 pomenoval pojmom vita (potrebný pre život), amín (látky, ktoré obsahujú dusík), poľský biochemik Funk. Odvtedy získal viac mien, ako aneurín a už 25 rokov ho voláme tiamín. Je esenciálny, čiže sa nedá syntetizovať a musí pochádzať zo stravy. Znie až hrozivo, že bez neho by sme neprežili dlhšie než pár dní, nanajvýš týždňov. Je to tým, že telo si ho nedokáže ukladať na dlhšie a je nevyhnutné zabezpečiť jeho príjem pravidelne, keďže je nenahraditeľný pre správne fungovanie organizmu. Naopak jeho dostatok pomáha zlepšiť koncentráciu a pamäť.
V každom starom filme je scénka, kde babka alebo dedko nútia každé ráno malé deti vypiť lyžičku rybieho oleja. Deti to nenávidia, chutí to odporne. "Ale budeš zdravý!"- znie veta starostlivých starkých. Odkiaľ sa toto vzalo? Nuž, platí to dodnes, akurát veda dokázala zázračný rybí tuk premeniť na "obyčajné" tablety, alebo extrakty s normálnejšou chuťou.
„Žltá iskra“ ktorá poháňa naše telo je vitamín B2 - riboflavín, (z lat. flavus „žltý“) bol prvýkrát izolovaný z mlieka a spočiatku pomenovaný lactoflavín. Jeho výnimočnosť si vedci všimli vďaka tomu, že pod UV svetlom prirodzene fluoreskuje, čo im pomohlo lepšie pochopiť jeho distribúciu v prírode. No zvláštne nebolo len jeho tajomné svetlo, čo prilákalo pozornosť vedcov. Ukrýva v sebe moc premieňať potravu na životnú silu. Riboflavín, alias vitamín B2, sa nehrá len na peknú fluorescenčnú molekulu, ale je dôležitý v bunkovom metabolizme.
Ak ste aktívny na sociálnych sieťach, tak pojem Pestrec mariánsky už určite poznáte. Je to fenomén roka 2024, reklamy na túto "zázračnú bylinu" sú na každom kroku. Na rozdiel od iných výživových doplnkov, nie je nikto, kto by účinky tejto rastliny spochybňoval. Rôznia sa iba názory na jednotlivé produkty a na spôsoby jeho spracovania. V čom spočíva zázrak tohto bodliaka?