Účinky
Podpora imunityZvýšená energia a vitalitaAntioxidačná ochranaPodpora svalov a kostíCelková telesná rovnováha
Balenie 60 kapsúl
| Účinná látka | V dennej dávke | % Ref |
|---|---|---|
| Vitamín B5 (kyselina pantoténová) | 20 mg | 333.33% |
Zloženie: Vitamín B5 (kyselina pantoténová), objemové činidlo: uhličitan horečnatý, mikrokryštalická celulóza, kapsula vyrobená zo želatíny.
Prečítajte si najčerstvejšie novinky o kvalitných doplnkoch výživy, vitamínoch, imunite a zdraví.
Ak by ste si dnes urobili test svojho jedálnička, možno by ste zistili, že aj napriek zdravému stravovaniu vám chýba dostatok vitamínu B9 - kyseliny listovej. Obľúbené avokádové toasty sú síce v kurze, ale na rozdiel od špenátu, šošovice či brokolice veľa B9 neobsahujú. Kyselina listová bola prvýkrát izolovaná zo špenátu a hoci je najčastejšie spájaná s tehotenstvom, jej dôležitosť sa týka každého z nás.
Cordyceps sinensis - to je náš zombie predátor. V Číne ju volajú "v zime hmyz, v lete byliny". Predstavte si hubu, ktorá pri rozmnožovaní v lete vystreľuje svoje spóry (semeno) a to sa uchytí na tele hmyzu. Postupne prerastá jeho telom a parazituje na ňom, postupne ho zvnútra doslova zožerie, pričom hmyz naďalej žije, mení sa aj jeho vonkajšia podoba ale naďalej zháňa potravu, až kým nezalezie pod zem, kde uhynie a mumifikuje sa. Huba v ňom dokáže prežiť aj dlhšie obdobie. Huba doslova ovládne telo hostiteľa, v lete z jeho tela vyrastie, vytvorí štíhle "paličky" vysoké 5-20cm. Toto inšpirovalo sériu videohier Last of Us kde huba Cordyceps urobí z ľudstva zombíkov. V reálnom živote sa táto videohra odohráva v skutočnom živote hmyzu. Obeťami sú larvy motýľov, veľké mravce, pavúky...
Asi sa zhodneme na tom, že ženské telo a jeho hormonálna rovnováha, je ďaleko komplikovanejšie, ako telo mužské. Na ženu totiž okrem iného výrazne vplýva aj jej mesačný ženský cyklus. Je preto omnoho dôležitejšie sledovať všetky potrebné látky a hormóny, ak chce žena žiť vyrovnaný, spokojný život či už po stránke zdravotnej, alebo tej psychickej.
„Je to len ďalší vitamín... alebo?“ pomyslí si asi každý z nás, no čím viac sa o kyseline pantoténovej dozvedáme, tým viac nás fascinuje. Vitamín B5 má prioritnú úlohu pri premene jedla na energiu, podporuje sústredenie, duševnú pohodu a dokonca aj regeneráciu pokožky. Bez neho by telo nedokázalo správne produkovať hormóny, ani bojovať so stresom. Je to zároveň látka, ktorá sa ukrýva v každej bunke nášho tela, sprevádza nás od narodenia a podieľa sa na dostatku energie, na zdraví pokožky aj na bystrosti mysle. Hoci ju možno prehliadame, jej význam je nepopierateľný a jej názov nie je náhodný. Pochádza z gréckeho slova „panto“, čo znamená „všade“. A skutočne, je všadeprítomná, nenahraditeľná a tak trochu záhadná. Ak začneme skúmať, v čom sa tento esenciálny vitamín nachádza, tak sú to vajcia, orechy, celozrnné produkty, mäkkýše, avokádo, losos, pečeň, obličky, hovädzie mäso, kvasnice, zelenina... A ak sme si práve uvedomili, že naša strava je chudobná na tieto potraviny, mali by sme sa rozhodnúť pre doplnenie B5-ky. Následne už po niekoľkých dňoch by sme si všimli zmenu. Zobúdzali sa s väčšou energiou, myseľ by sme mali jasnejšiu a dokonca videli by sme zlepšenie pleti. Kolegovia by neprehliadli, že pracujeme rýchlejšie, sme kreatívnejší a menej vystresovaní. Kyselina pantoténová nám pomôže dostať sa späť do formy. A pre nás to už nebude len nejaká látka zo zoznamu vitamínov.
Dr. Lucullus zdôrazňuje, že nie je „moringa“ ako „moringa“, u nás si zakladáme na tom, aby naše prírodne výživové doplnky, boli prvotriednej kvality. Záleží nám na obsahu, čistote a účinnosti zložiek, ktorými prispievame k Vášmu zdraviu. Objasníme prečo: Šetrným spracovávaním listov do superpotraviny v práškovej forme, zabezpečujeme jeho stabilitu, ochranu a dlhšiu skladovateľnosť.
Niacín bol dlho považovaný za obyčajnú súčasť stravy, až kým sa nezistilo, že jeho nedostatok spôsobuje kožné, tráviace a duševné problémy tzv. pelagru. Lekár Goldberger dokázal, že príčinou tejto choroby nie je infekcia, ale jednostranná strava bez vitamínu B3. Vykonal experiment na sebe aj na svojich kolegoch, ktorí konzumovali výhradne chudobnú stravu a začali sa u nich prejavovať príznaky pelagry. Keď však pridali do jedálnička živiny bohaté na niacín, symptómy zmizli. V roku 1937 bol niacín izolovaný z pečene, čím sa potvrdila jeho dôležitosť a výživová hodnota.