Účinky
Robustná imunitná obranaAdaptogénna harmóniaÚľava od zápalu a oxidačného stresuKardiovaskulárne zdravieOptimalizácia funkcie pečene
Balenie 60 kapsúl
| Účinná látka | V dennej dávke | % Ref |
|---|---|---|
| Vitamín B2 (riboflavín) | 20 mg | 1428.57% |
Zloženie: Vitamín B2 (riboflavín), objemové činidlo: uhličitan horečnatý, mikrokryštalická celulóza, kapsula vyrobená zo želatíny.
Prečítajte si najčerstvejšie novinky o kvalitných doplnkoch výživy, vitamínoch, imunite a zdraví.
Okrem známeho B-Komplex mixu vitamínov skupiny B, je možné jednotlivé vitamíny kupovať aj ako sólo doplnky. Načo je to dobré? Známy súbor vitamínov skupiny B je vhodný doplnok výživy, ak máte celkový nedostatok vitamínov v tele. Ak však riešite špecifický problém, je niekedy vhodnejšie siahnuť po presnom type vitamínu, ktorý potrebujete doplniť. Načo je teda potrebný vitamín B2?
Asi každý, kto videl skvelý seriál Chernobyl, si pamätá scénku, keď hlavná ženská hrdinka v kancelárii bieloruského ministerstva podáva jódové tabletky sekretárke, ktorá jej mimochodom povie, že je tehotná. Jód je totiž chemický prvok, ktorý naše telo potrebuje aby správne fungovala štítna žľaza. A kto má problémy so štítnou žľazou, ten vie, čo všetko v tele ovplyvňuje. Je až neuveriteľné, ako zložito je naše telo poskladané a čo všetko je potrebné zabezpečiť, aby ste boli zdraví a funkční.
pochádza z latinského slova "Alchemilla" súvisiaceho s alchýmiou. Alchymisti verili v zázračnú silu kvapiek vody na jej listoch „nebeská voda,“ (symbolizovala čistotu a tajomstvo prírody) ktorá im mala pomôcť dosiahnuť večnú mladosť, či premeniť obyčajný kov na zlato. Práve oni venovali alchemilke veľa pozornosti, čo viedlo nielen k jej pomenovaniu, ale hlavne k objaveniu jej liečivých účinkov. Súčasnosť sa spolieha na overené zdravotné výhody, ktoré táto liečivá rastlina ponúka.
„Žltá iskra“ ktorá poháňa naše telo je vitamín B2 - riboflavín, (z lat. flavus „žltý“) bol prvýkrát izolovaný z mlieka a spočiatku pomenovaný lactoflavín. Jeho výnimočnosť si vedci všimli vďaka tomu, že pod UV svetlom prirodzene fluoreskuje, čo im pomohlo lepšie pochopiť jeho distribúciu v prírode. No zvláštne nebolo len jeho tajomné svetlo, čo prilákalo pozornosť vedcov. Ukrýva v sebe moc premieňať potravu na životnú silu. Riboflavín, alias vitamín B2, sa nehrá len na peknú fluorescenčnú molekulu, ale je dôležitý v bunkovom metabolizme.
Od veky vekov sa ľudia snažili nájsť zázračné byliny a huby, ktoré by podporovali zdravie, liečili smrteľné choroby a podporovali mužskú potenciu. Každá kultúra má svoje zaručené afrodiziaká. U nás sú známe najmä ustrice, alebo čokoláda. V poslednej dobe, najmä s rozvojom turizmu sa však postupne dozvedáme aj o iných povzbudzujúcich prostriedkoch, ktoré užívajú ľudia, často na opačnej strane planéty. Jednou z najstarších látok na podporu potencie je Žerucha peruánska - Maca.
Možno je to vyhorenie ... to je súčasný popis stavu, keď sa cítime inak. Keď káva, ktorú sme milovali, už nefunguje a popoludní nás prepadá neznesiteľná únava, kedy večer už nemáme silu na nič, ani na šport, ani na priateľov. A už vôbec na ďalší deň v práci. Odborníčka na výživu by pri ďalších zisteniach nášho jedálnička vystihla tento stav slovami - „ Máš nedostatok tiamínu (B1-tky), ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie nervového systému a premenu jedla na energiu. Tvoja strava je plná spracovaných sacharidov, ale takmer bez B1. A keď tiamínu telo nemá dosť, môžeš pociťovať únavu, zabúdanie, podráždenosť, ba dokonca aj úzkosti. A kofeín? Ten tiamín v tele ešte viac vyčerpáva!“ Isto by nás nenapadlo, že tento stav môže byť spôsobený „banalitou“. Veď mnohí tiamín neregistrujeme, priznávam bol to aj môj prípad. Tento prvý z objavených vitamínov v roku 1912 pomenoval pojmom vita (potrebný pre život), amín (látky, ktoré obsahujú dusík), poľský biochemik Funk. Odvtedy získal viac mien, ako aneurín a už 25 rokov ho voláme tiamín. Je esenciálny, čiže sa nedá syntetizovať a musí pochádzať zo stravy. Znie až hrozivo, že bez neho by sme neprežili dlhšie než pár dní, nanajvýš týždňov. Je to tým, že telo si ho nedokáže ukladať na dlhšie a je nevyhnutné zabezpečiť jeho príjem pravidelne, keďže je nenahraditeľný pre správne fungovanie organizmu. Naopak jeho dostatok pomáha zlepšiť koncentráciu a pamäť.