Alchemilka obyčajná ... z minulosti k dnešku ...
pochádza z latinského slova "Alchemilla" súvisiaceho s alchýmiou. Alchymisti verili v zázračnú silu kvapiek vody na jej listoch „nebeská voda,“ (symbolizovala čistotu a tajomstvo prírody) ktorá im mala pomôcť dosiahnuť večnú mladosť, či premeniť obyčajný kov na zlato. Práve oni venovali alchemilke veľa pozornosti, čo viedlo nielen k jej pomenovaniu, ale hlavne k objaveniu jej liečivých účinkov. Súčasnosť sa spolieha na overené zdravotné výhody, ktoré táto liečivá rastlina ponúka.
Dôležitejšia, ako sa môže zdať ... Colon Cleanser, očista hrubého čreva
Až 80 % imunitných buniek sídli v črevách. Aj vás táto informácia prekvapila? Zásadnú úlohu pre správne fungovanie imunitného systému zohrávajú črevá a rovnováha mikrobioty. Črevá podporujú imunitu rôznymi spôsobmi a vyvážený mikrobióm bráni prenikaniu škodlivín do krvného obehu a učí imunitné bunky ochrane.
Je jód nevyhnutnosť? ... Jód - Kelp
Jód je stopový prvok, so zaujímavú úlohu v zdraví, ktorú spájame so štítnou žľazou. Nachádza sa prirodzene v morskom prostredí a jedným z najbohatších prírodných zdrojov jódu je morská riasa Kelp, známa aj ako „Chaluha bublinatá, nórska Laminaria“, ktorá sa po stáročia používa v tradičnej medicíne aj kuchyni. Kelp dokáže absorbovať veľké množstvo jódu priamo z oceánu. Telo jód potrebuje na tvorbu hormónov štítnej žľazy, bez nich by toho nešlo oveľa viac ... náš metabolizmus by nefungoval správne, energie by sme mali málo a naša myseľ by bola otupená.
Balzam na pečeň a žlčník - Púpava lekárska
Púpava (anglicky dandelion, latinsky Taraxacum officinale, inak aj mlieč, smotánka, májik) je každému dobre známa a všadeprítomná burina (hlavne ak sa z ničoho nič objaví cez noc na perfektne zelenom trávniku, vyrastie dokonca v štrbine asfaltu), v prvom rade je to liečivá rastlina s dlhou históriou používania v bylinnej medicíne. Mliečne kanáliky obsahujú bielu šťavu, ktorá tuhne na vzduchu a zanecháva farebné škvrny na rukách. Semená púpavy dokážu precestovať kilometre. Patrí medzi najdlhšie kvitnúce rastliny, celá je jedlá avšak s nie veľmi príjemnou horkastou chuťou.