Účinky
Podporuje zdravie pečene a detoxikáciuZlepšuje tráviace funkciePoskytuje protizápalové a antioxidačné výhodyPosilňuje imunitný systémPodporuje jasnejšiu a zdravšiu pokožku
Balenie 60 kapsúl
Balenie 130 kapsúl
| Účinná látka | V dennej dávke | % Ref |
|---|---|---|
| Vápnik (tri fosforečnan vápenatý) | 140 mg | 17.50% |
| Horčík (citronan horečnatý) | 70 mg | 18.67% |
Zloženie: Tri fosforečnan vápenatý, citronan horečnatý, kapsula vyrobená zo želatíny a vody.
CalMag je skvelý! Mám menej problémov so svalovými kŕčmi a celková pohoda je lepšia. Výborná kombinácia vápnika a horčíka.
Výborný produkt, čo mi pomohol so srdcovými problémami. Cítim viac energie a zdravšie srdce.
Super produkt, užívam ho pravidelne a pociťujem veľký rozdiel v zdraví kostí. Absolútne odporúčam každému!
Som spokojná s týmto produktom. Calmag pomohol mojim kostiam a cítim sa oveľa silnejšia.
V každej z našich receptúr investujeme do výskumu s cieľom identifikovať správne zložky, zlúčeniny a dávky, aby sme dosiahli skutočné výhody. Naše jedinečné receptúry potom vyrábame v najmodernejších zariadeniach na Slovensku.
Prispieva k správnej zrážanlivosti krvi a činnosti svalov.
Podporuje normálnu funkciu svalov najmä pri aktivite, regeneruje a uvoľňuje svaly dokonca aj počas spánku.
Prečítajte si najčerstvejšie novinky o kvalitných doplnkoch výživy, vitamínoch, imunite a zdraví.
Histamín je často vnímaný negatívne, najmä pre svoju úlohu pri alergických reakciách a intolerancii. Ako pri mnohých veciach v živote, ani pri tomto biogénnom amíne nie je čiernobiele myslenie na mieste. Ako neurotransmiter sa podieľa na mnohých dôležitých procesoch. Pri obrane tela napríklad podporuje rozšírenie ciev, čím umožňuje imunitným bunkám ľahší prístup na miesto zápalu. Zároveň stimuluje tvorbu žalúdočných štiav (nevyhnutnej pre spracovanie potravy), reguluje spánkový cyklus, kontroluje chuť do jedla a hrá úlohu v procesoch učenia, pamäti či emócií. Histamín sa prirodzene nachádza v ľudskom tele a jeho rovnováha je dôležitá pre zdravie. V tráviacom systéme ho rozkladá enzým diamínooxidáza. Ak je však prísun histamínu väčší, než dokáže telo odbúrať, vzniká histamínová intolerancia. Táto nerovnováha môže byť vyvolaná stresom, nevhodnou životosprávou, liekmi či inými faktormi. Nadbytok histamínu môže viesť k nepríjemným príznakom, ktoré často pripomínajú potravinové alergie, alebo tráviace problémy. Je dôležité histamín chápať ako významného pomocníka v našom tele.
Kto má rád svalnatého Arnolda Swarzeneggera, určite videl dokument Pumping Iron - Dvíhanie železa o jeho zložitej premene z chudého tínedžera až na absolútny telesný Olymp. Jeho muskulatúra je obdivuhodná dodnes. A pomohlo mu ku tomu obyčajné železo. Samozrejme - ide o vtip, on železo hlavne dvíhal. Avšak ku tomu, aby jeho svaly vyzerali ako tie Herkulove, potreboval železo v úplne inej forme.
Vitamín B3 - niacín, možno tí starší poznajú aj pod názvom vitamín P. Patrí do skupiny B vitamínov, ktoré nájdeme v multiforme B-komplex. Je to veľmi dôležitá skupina vitamínov, ktoré nevyhnutne potrebujeme pre správnu funkciu zraku, slizníc, kože, srdca... V tele majú na starosti tvorbu energie v bunkách a sú nevyhnutné pre správne fungovanie srdcovej, svalovej a nervovej činnosti.
Táto obdivuhodná rastlina (Lepidium mayenii) z peruánskych Ánd, kde sa pestuje v extrémnych nadmorských výškach (4000 m n. m.). Vďaka tomu je mimoriadne odolná a dokáže prežiť a rásť v podmienkach, kde by väčšina iných druhov rastlín neprežila, ako sú nízke teploty, silný vietor a intenzívne UV žiarenie. Jej schopnosť prispôsobiť sa náročnému prostrediu ju obohacuje o živiny a látky, ktoré priaznivo pôsobia na ľudský organizmus, podporujú odolnosť voči fyzickej aj psychickej záťaži.
Možno je to vyhorenie ... to je súčasný popis stavu, keď sa cítime inak. Keď káva, ktorú sme milovali, už nefunguje a popoludní nás prepadá neznesiteľná únava, kedy večer už nemáme silu na nič, ani na šport, ani na priateľov. A už vôbec na ďalší deň v práci. Odborníčka na výživu by pri ďalších zisteniach nášho jedálnička vystihla tento stav slovami - „ Máš nedostatok tiamínu (B1-tky), ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie nervového systému a premenu jedla na energiu. Tvoja strava je plná spracovaných sacharidov, ale takmer bez B1. A keď tiamínu telo nemá dosť, môžeš pociťovať únavu, zabúdanie, podráždenosť, ba dokonca aj úzkosti. A kofeín? Ten tiamín v tele ešte viac vyčerpáva!“ Isto by nás nenapadlo, že tento stav môže byť spôsobený „banalitou“. Veď mnohí tiamín neregistrujeme, priznávam bol to aj môj prípad. Tento prvý z objavených vitamínov v roku 1912 pomenoval pojmom vita (potrebný pre život), amín (látky, ktoré obsahujú dusík), poľský biochemik Funk. Odvtedy získal viac mien, ako aneurín a už 25 rokov ho voláme tiamín. Je esenciálny, čiže sa nedá syntetizovať a musí pochádzať zo stravy. Znie až hrozivo, že bez neho by sme neprežili dlhšie než pár dní, nanajvýš týždňov. Je to tým, že telo si ho nedokáže ukladať na dlhšie a je nevyhnutné zabezpečiť jeho príjem pravidelne, keďže je nenahraditeľný pre správne fungovanie organizmu. Naopak jeho dostatok pomáha zlepšiť koncentráciu a pamäť.
Ak by ste si dnes urobili test svojho jedálnička, možno by ste zistili, že aj napriek zdravému stravovaniu vám chýba dostatok vitamínu B9 - kyseliny listovej. Obľúbené avokádové toasty sú síce v kurze, ale na rozdiel od špenátu, šošovice či brokolice veľa B9 neobsahujú. Kyselina listová bola prvýkrát izolovaná zo špenátu a hoci je najčastejšie spájaná s tehotenstvom, jej dôležitosť sa týka každého z nás.