
Účinky
Podporuje zdravie kostíOptimalizuje funkciu svalovPodporuje nervový systémPodporuje kardiovaskulárne zdraviePodporuje holistické metabolické procesyÚčinná látka | V dennej dávke | % Ref |
---|---|---|
Draslík (citrát draselný) | 1000 mg | 50.00% |
Horčík (citrát horečnatý) | 120 mg | 32.00% |
Vápnik (citrát vápenatý) | 75 mg | 9.38% |
Chlór (chlórid sodný) | 60 mg | 7.50% |
Sodík (chlórid sodný) | 40 mg | - |
Premix stopových prvkov: | 200 mg | - |
- z toho železo | 14 mg | 100.00% |
- z toho zinok | 10 mg | 100.00% |
- z toho bór | 5.8 mg | - |
- z toho fluorid | 3.5 mg | 100.00% |
- z toho mangán | 2 mg | 100.00% |
- z toho meď | 1 mg | 100.00% |
- z toho jód | 150 mcg | 100.00% |
- z toho selén | 55 mcg | 100.00% |
- z toho molybdén | 50 mcg | 100.00% |
- z toho chróm | 40 mcg | 100.00% |
Zloženie: citrát draselný, citrát horečnatý, citrát vápenatý, chlórid sodný, premix stopovch prykov, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, zvýrazňovač chuti: prirodný citrónový prášok, kyselina jablčná, sladidlo: glykozidy steviolu, prirodné farbivo: kurkuma.
Prečítajte si najčerstvejšie novinky o kvalitných doplnkoch výživy, vitamínoch, imunite a zdraví.
Ak ste aktívny na sociálnych sieťach, tak pojem Pestrec mariánsky už určite poznáte. Je to fenomén roka 2024, reklamy na túto "zázračnú bylinu" sú na každom kroku. Na rozdiel od iných výživových doplnkov, nie je nikto, kto by účinky tejto rastliny spochybňoval. Rôznia sa iba názory na jednotlivé produkty a na spôsoby jeho spracovania. V čom spočíva zázrak tohto bodliaka?
Až 80 % imunitných buniek sídli v črevách. Aj vás táto informácia prekvapila? Zásadnú úlohu pre správne fungovanie imunitného systému zohrávajú črevá a rovnováha mikrobioty. Črevá podporujú imunitu rôznymi spôsobmi a vyvážený mikrobióm bráni prenikaniu škodlivín do krvného obehu a učí imunitné bunky ochrane.
Vedeli ste, že síra je pre naše telo rovnako nevyhnutná, ako vitamíny či minerály? Jedným z jej najvýznamnejších zdrojov je látka nazývaná methylsulfonylmethán, skrátene MSM. Napriek tomu, že názov znie, ako z učebnice chémie, ide o prirodzenú zlúčeninu so zásadným významom pre správne fungovanie organizmu. MSM sa prirodzene vyskytuje v krvi, tkanivách a orgánoch, kde podporuje tvorbu látok, ako sú aminokyseliny - glutatión, cysteín a metionín. Táto organická zlúčenina síry, známa aj ako organosulfur je mimoriadne účinná v boji proti oxidačnému stresu, zápalom a pri regenerácii tela. Jej zdrojom môžu byť prírodné potraviny. Organosírne zlúčeniny, ako napríklad alicín v cesnaku, majú široké zdravotné využitie, a MSM je jedinečný v tom, že ponúka komplexnú podporu od zdravia kĺbov až po posilnenie imunity.
Vitamín B1 patrí do skupiny vitamínov B1 až B12, ktoré označujeme pod spoločným názvom B-komplex. Pod týmto menom je možné kúpiť vitamínový doplnok obsahujúci všetky dôležité vitamíny tejto skupiny. Čo ak však potrebujem len jeden z nich? Našťastie nemusíte užívať celú skupinu - tie najdôležitejšie vitamíny zo skupiny B je dnes možné dostať aj samostatne.
Možno je to vyhorenie ... to je súčasný popis stavu, keď sa cítime inak. Keď káva, ktorú sme milovali, už nefunguje a popoludní nás prepadá neznesiteľná únava, kedy večer už nemáme silu na nič, ani na šport, ani na priateľov. A už vôbec na ďalší deň v práci. Odborníčka na výživu by pri ďalších zisteniach nášho jedálnička vystihla tento stav slovami - „ Máš nedostatok tiamínu (B1-tky), ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie nervového systému a premenu jedla na energiu. Tvoja strava je plná spracovaných sacharidov, ale takmer bez B1. A keď tiamínu telo nemá dosť, môžeš pociťovať únavu, zabúdanie, podráždenosť, ba dokonca aj úzkosti. A kofeín? Ten tiamín v tele ešte viac vyčerpáva!“ Isto by nás nenapadlo, že tento stav môže byť spôsobený „banalitou“. Veď mnohí tiamín neregistrujeme, priznávam bol to aj môj prípad. Tento prvý z objavených vitamínov v roku 1912 pomenoval pojmom vita (potrebný pre život), amín (látky, ktoré obsahujú dusík), poľský biochemik Funk. Odvtedy získal viac mien, ako aneurín a už 25 rokov ho voláme tiamín. Je esenciálny, čiže sa nedá syntetizovať a musí pochádzať zo stravy. Znie až hrozivo, že bez neho by sme neprežili dlhšie než pár dní, nanajvýš týždňov. Je to tým, že telo si ho nedokáže ukladať na dlhšie a je nevyhnutné zabezpečiť jeho príjem pravidelne, keďže je nenahraditeľný pre správne fungovanie organizmu. Naopak jeho dostatok pomáha zlepšiť koncentráciu a pamäť.
„Žltá iskra“ ktorá poháňa naše telo je vitamín B2 - riboflavín, (z lat. flavus „žltý“) bol prvýkrát izolovaný z mlieka a spočiatku pomenovaný lactoflavín. Jeho výnimočnosť si vedci všimli vďaka tomu, že pod UV svetlom prirodzene fluoreskuje, čo im pomohlo lepšie pochopiť jeho distribúciu v prírode. No zvláštne nebolo len jeho tajomné svetlo, čo prilákalo pozornosť vedcov. Ukrýva v sebe moc premieňať potravu na životnú silu. Riboflavín, alias vitamín B2, sa nehrá len na peknú fluorescenčnú molekulu, ale je dôležitý v bunkovom metabolizme.